Thermo ondergoed tips

Tips kopen thermo ondergoed

Voordat u thermo ondergoed gaat kopen willen wij u graag enkele tips en adviezen geven.

Thermo ondergoed zorgt er feitelijk voor, dat u het zo behaaglijk mogelijk heeft qua lichaamstemperatuur. Het moet dus verkoelend werken in de zomer en u warm houden in de winter.

Thermo ondergoed houdt het lichaam droog en drijft het vocht af. Door gebruik te maken van technische stoffen en geavanceerde weef- en breitechnieken wordt transpiratievocht van de huid opgenomen en naar buiten toe getransporteerd waar het kan verdampen of opgenomen kan worden door de volgende laag kleding.

Lees onderstaand onze tips even door voor de aanschaf van uw thermo ondergoed of thermokleding.

Hou rekening met uw persoonlijke situatie bij de aanschaf van thermo ondergoed.

Er zijn mensen die het altijd of te koud of te warm hebben. Waartoe behoort u? Als uw antwoord is ‘gemiddeld’, dan kunt u uitgaan van de standaard richtlijnen.

Gaat u naar buiten in een t-shirt, terwijl anderen dat minimaal doen met een sweater en een jas aan? Heeft u het niet zo snel koud? Houdt u dan rekening met het feit dat u buiten de gemiddelden valt.

Om welke reden gaat u het thermo ondergoed kopen?

De meeste merken maken thermo ondergoed voor de verschillende seizoenen. Is het gebruik gericht om droog en koel te blijven? Sporters kunnen hier baat bij hebben, maar ook monteurs die onder warme omstandigheden moeten werken.

In de winter wil je naast droog ook juist warm blijven. Thermo ondergoed voor de extremere omstandigheden is vaak gemaakt van een dubbele laag textiel voor extra isolatie. Ideaal voor mensen die moeten werken onder koude omstandigheden of voor mensen die weinig bewegen, zoals mensen op een heftruck in koude tochtige hallen of vissers aan de oever van een sloot of vijver.

Gaat u voor het gemiddelde gebruik en kleedt u zich goed met meerdere lagen, eventueel speciale, kleding dan is er een ruime keuze thermo ondergoed met lange of korte mouw en in een korte- of lange onderbroek.

Welke activiteiten gaat u doen met uw speciale thermo ondergoed?

Buiten de seizoensinvloeden zijn uw activiteiten uiteraard ook van belang bij de aanschaf van het juiste thermo ondergoed.

Hoe intensiever u gaat sporten, hoe warmer uw lichaam wordt en hoe minder belangrijk het wordt, dat thermo ondergoed u ook warm moet houden. Dan heeft u meer aan de koel optie met een grote vochtafvoer.

Gebruikt u uw thermo ondergoed tijdens de wintersport, dan hoeft u niet per se het extreme ondergoed aan te schaffen. Tijdens de wintersport (of zeilen) beweegt u veel, maar zult u ook extra kledinglagen dragen, die u tegen winterse weersinvloeden beschermen.

Coaches, trainers of vissers kunnen weer baat hebben bij het wat extremere thermo ondergoed, omdat die nu eenmaal graag warm willen blijven. Dit geldt helemaal voor heftruck chauffeurs, die werkzaam zijn in koel- en vriescellen.

Wat is de juiste pasvorm bij thermo ondergoed?

Thermo ondergoed hoort goed aan te sluiten op het lichaam om goed te kunnen werken. Voor echt actieve sporters is er naast de regular en slim fit nog een pasvorm die beter geschikt is, namelijk de compressie fit.

Thermo ondergoed met een compressie fit zit op bepaalde plekken nog een stuk strakker waardoor de bloedcirculatie verbeterd wordt en trillingen in de spieren voorkomen worden. Hierdoor treedt er minder snel spierverzuring op en wordt de kans op blessures verminderd.

Wielrenners, schaatsers en hardlopers, kortom atletische mensen hebben hier vaker dan gemiddeld interesse in. Craft is hier bij uitstek een uitstekend merk wat wij voeren. Thermo ondergoed met een compressie fit is wel even wennen als u het voor het eerst gaat gebruiken, het zit namelijk best wel strak. Maar eenmaal gewend, wilt u niet anders meer.

Zijn er verschillende stoffen soorten bij thermo ondergoed?

Bijna altijd bestaat thermo ondergoed uit synthetische materialen en ligt het aan uzelf welk merk u het prettigst vindt. Het materiaal is zacht, licht van gewicht, droogt snel en behoudt zijn vorm. In het algemeen kunnen we zeggen, dat de volgende stoffen worden gebruikt:

* Polyamide
* Polyester
* Elastaan

Waar kunt u uw thermo ondergoed het beste kopen?

Natuurlijk bij Hanova Textiles. ;-)

De grootste collectie en de beste prijzen. Gratis bezorgen bij bestellingen vanaf Euro 60,00.

Heeft u toch nog vragen?

Neem dan contact op met de klantenservice van Hanova Textiles.